1. שמירה על איכות המשחה לאורך כל הדרך
משחת הלחמה או בשמה משחת בדיל, המשמשת בתהליכי ייצור רגישים, דורשת תשומת לב מיוחדת כבר משלב השינוע והאחסון הראשוני. לעיתים, תקלות נגרמות עוד לפני פתיחת הצנצנת, בשל טיפול לקוי בשינוע, בקבלת הסחורה או באחסון. פגיעה כזו יכולה להוביל לבעיות חמורות בביצועי המשחה בשלב הייצור, יגרום לתקלות הלחמה ויפגע באיכות המשחה לאורך כל התהליך.
לכן, חשוב לוודא כי הטיפול במשחה מתבצע בתנאים מבוקרים ומדויקים בהתאם להגדרות היצרן ע”י שימוש באמצעי בקרת איכות כפי שמוגדר על ידי היצרן.
2. מניעת חימום יתר והפרדות רכיבים
אחד המאפיינים החשובים במשחת בדיל הוא המבנה שלה, המורכב ממתכת ופלקס – שני חומרים בעלי משקל סגולי וצפיפות שונה. כאשר המשחה נחשפת לחום גבוה מדי, תתרחש הפרדה של רכיבים הפוגעת בתפקודה וביכולתה לזרום ולהתפשט כפי שתוכננה. כדי לשמור על איכותה, יש להימנע מחשיפת המשחה לתנאי חום ולוודא שהיא נשמרת בסביבה מבוקרת, עם בקרת טמפרטורה מתאימה כמוגדר על ידי היצרן.
3. השפעת הלחות על ביצועי המשחה
לחות מהווה גורם משמעותי שעלול לפגוע במשחת הבדיל. לחות הנספגת במשחה תגרום להתחמצנות כדוריות הלחם, תהליך המשפיע על הפעולה הכימית של החומרים הפעילים במשחה. כתוצאה מכך, מתקבלות בעיות כמו חוסר הרטבה, קריסה של המשחה לאחר ההדפסה (slumping) דבר העלול לגרום לקצרים ועוד.
מומלץ להקפיד לעבוד בסביבה מבוקרת עם לחות יחסית של 40%-50% וטמפרטורה מבוקרת של 22-26 מעלות צלזיוס.
4. הכנת המשחה לפני השימוש
הכנת משחת הבדיל לעבודה היא שלב חשוב להבטחת ביצועים אופטימליים שלה.
לפני פתיחת הצנצנת, חשוב לוודא שהמשחה הגיעה לטמפרטורת החדר – תהליך שלוקח בדרך כלל כ- 4-6 שעות מחוץ למקרר. פתיחת הצנצנת לפני הזמן עלולה להוביל לבעיות כמו קריסת המשחה, כדוריות בדיל, נתזי פלקס ובעיות הרטבה. לאחר ההגעה לטמפרטורת החדר, יש לערבב את המשחה בעדינות, בכיוון אחד בלבד, למשך דקה עד שלוש דקות בעזרת כלי מתאים. ערבוב יתר עלול לפגוע בתכונותיה. חשוב לזכור כי חימום מאולץ, כגון הנחת המשחה על משטח חם או בקרבת מקור חום, עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למשחה.
5. טיפול נכון במשחה משומשת
בעת השימוש במשחת בדיל, נותרת לעיתים משחה על הסטנסיל. יש לאסוף משחה זו לקופסה נפרדת ולא לערבב אותה עם משחה טרייה.
למשחה אורך חיים מוגדר – אין להשתמש במשחה שפג תוקפה מאחר וביצועי המשחה יפגעו.